✉ Hlavná 30, 943 01 Párkány, Főutca 30 ☎ Tel.: 0949 661 488, Email: recepcia@elitesturovo.sk

Nevezetességek

Sturovo_1-300x125Párkány, a napsütés és víz városa! Fedezze fel Szlovákia legdélebben fekvő települését. Párkányban minden évben tartalmas nyári programokkal kedveskedik a helyieknek és az idelátogatóknak is, pl. kultúrális rendezvények (majális, Hídünnep, nyári fellépések, Simon – Júda vásár stb.). Párkányban és környékén temérdek látványosságot találni: városi múzeum. városi galéria, dunai sétahajúzás, kerékpárút, horgászat, bazilika és a termálfürdő.

A Vadaš üdülőközpont az elmúlt 30 év során épült és azóta is folyamatosan fejlesztett, kedvelt családiVadas_1 fürdő és üdülőpark. A három évtized nem kevés változást hozott a komplexum életébe, nem beszélve az elmúlt 10 év fejlesztéseiről. Az első mintafúrást 1973 – ban végezték, amikor is kiváló minőségű termálvizet találtak. A fürdő építése 1976-ban kezdődött és két év múlva át is adták az első medencéket. A komplexum folyamatosan vendéglátóipari egységekkel, büfékkel, panziókkal bővült. 1983 – ban hotel épült a komplexum mellé. A vadaš azóta is fejlődik, így évről évre modernebb, és európai szintű szolgáltatásokkal várja Önöket, a kedves látogatókat.

Kovacov_1-300x125A kovácspataki hegyek szenzációs turisztikai látványosság. Ritka növény- és állatvillággal büszkélkedik. A kovácspataki gyalogtúra út végén csodálatos kilátás nyílik a Dunára és Esztergomra. Kovácspatak hegyvonulata Helemba faluba vezet, ahol több mint 300 éves borospincéket látogathat meg. 

Az esztergomi bazilikát talán nem kell túlzottan bemutatni. A csodálatos főszékesegyház építésétBazilika_1-300x125 1869 – ben fejezték be. Elképesztő méreteivel Európa egyik legnagyobb szakrális építménye. Amennyiben még személyesen nem látta, mindenképpen tanácsoljuk, hogy látogassa meg családjával az esztergomi bazilikát!

Maria_valeria_1-300x125A Párkányt és Esztergomot összekötő 509 méter hosszú Mária Valéria híd a régió gyöngyszeme. A híd 1895 – ben épült. A német seregek által 1944 – ben felrobbantott hidat sokáig nem építeték újjá. Erre csak 2001 – ben került sor, amit azóta is minden évben színes műsorokkal ünnepelnek mindkét városban. Nagyszerű szórakozást nyújtó programok várják az ide érkezőket.